e-Book olvasók

A különböző típusú eBookokhoz más-más olvasó szükséges, ezért vásárlás előtt tájékozódjon a lehetőségekről!

A lehetséges eBook típusok:

DRMZ: CSAK a Javelin olvasóval lehet megnyitni! Részletek alább. Könyv vásárlása előtt próbálja ki az olvasót egy PDF fájl megnyitásával!

EPUB: NookReader, Sony Reader, IceCream EPUB Reader (Win), Kotobee Reader stb.

MOBI: Kindle Reader, Kindle Reader alkalmazások, Kotobee Reader stb.

PDF: Acrobat Reader, Javelin, Kotobee Reader stb.

HTML5: internetes böngésző, pl. Chrome, FireFox stb.

EXE: önállóan futtatható Windows rendszereken, nem kell külön olvasó.

APP: önállóan futtatható MAC rendszereken, nem kell külön olvasó.

Android alkalmazás: önállóan futtatható Android rendszereken, nem kell külön olvasó.

iOS alkalmazás: önállóan futtatható iOS rendszereken, nem kell külön olvasó.


Javelin Reader (DRMZ)

A Javelin Reader eBook olvasót a DRMZ és a PDF fájlok olvasásához használhatjuk.

A DRMZ kiterjesztésű kiadványok digitális védelemmel vannak ellátva, ún. DRM (Digital Rights Management) technológiával, és csak speciális olvasóval lehet megnyitni őket egy hitelesítő kód megadása után, amit a kiadvány megvásárlásával kap meg. A kódot regisztrálni kell az interneten keresztül, és csak ezután lesz a kiadvány az olvasóban megtekinthető.

 A kiadvány regisztrálása az adott eszközre vonatkozik, más eszközön már nem lesz érvényes, így előre el kell dönteni, melyik eszközére regisztrálja. Tekintse meg, hogy az egyes eszközökön használható olvasók milyen szolgáltatásokat nyújtanak, illetve az ingyenesen letölthető mintán próbálja ki az olvasót.

A védelemmel ellátott kiadványt először egy dokumentum mappában kell elhelyezni, nem szabad a letöltés vagy más, ideiglenes mappában hagyni, különben a regisztrálás után csak egyszer lehet megnyitni, második alkalommal újra kéri a kódot, amit másodszor már nem lehet felhasználni!

A védelemmel ellátott kiadványt addig nem lehet megnyitni, amíg a háttérben képernyőlopó vagy más képernyő felvételére alkalmas alkalmazás fut.

Részletek az olvasó használatáról, illetve probléma felmerülése esetén olvassa el a tájékoztatót!

 Az összes kiadvány szerzői jog védelme alatt áll, illegális használata, másolása, bármilyen formában történő terjesztése, a kód esetleges visszafejtése, a korlátozások illegális feloldása tilos!

 A kiadvány az adott eszközön a Javelin olvasóval a regisztráció/hitelesítés után korlátozás nélkül megtekinthető, abban megjegyzések elhelyezhetők, viszont nem lehet kinyomtatni.


Az egyes operációs rendszereken használható Javelin Reader olvasó lehetőségeiWindows 7+Mac OS iPad/iPhone Android 4+
Jegyzetek készítése
Szövegkiemelés
csak Javelin3-ban
Áthúzás, aláhúzás
Grafikus rajzolás
Könyvjelző
Nagyítás
Dokumentum letöltés

Letöltések

Amennyiben a Javelin-t Chromebooks vagy Amazon Kindle Fire  eszközön akarja használni, ellenőrizze le, hogy támogatják-e az Androidot (Amazon Fire eszközök igen, és több Chromebooks szintén), majd telepítse a Javelin-t a Google Play  áruházból, vagy használja a közvetlen letöltést alább

Operációs rendszerLetöltési link
VerzióMegjegyzés
Windows jelenlegi verzió


Windows (7),8,10Javelin3 PDF reader3.0.1.20Windows 7 felhasználóknak: ha nincs .NET4.5 vagy későbbi verzió telepítve a számítógépre, akkor vagy telepítse azt, és próbálja ki a Javelin3-at. Ha nem működik, telepítse a Javelin v2-t (lásd alább)
Windows 7Javelin2 PDF reader2.0.34Előbb próbálja meg a Javelin3-at! Windows RT és érintőképernyő nem támogatott
Windows XP
Javelin PDF reader
Windows RT és érintőképernyő nem támogatott


Apple OSX és Catalina
OS Catalina és OSX for Catalina és az összes 10.10 és magasabb Letölthető zip verzióJavelin3 PDF reader3.0.4.25ZIP fájl. FONTOS: Letöltés után húzza az alkalmazás ikont az Alkalmazás (Application) mappára, és futtassa. Ha szükséges, tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, amikor megnyitja, hogy elkerülje az Apple figyelmezető üzenetét. Ha ezután is problémája van, ellenőrizze a BEÁLLÍTÁSOK (SETTINGS) app-ot, és válassza ki a "Biztonság és adatvédelem" (Security and Privacy) menüt, az Általános (General) fület, és itt megnézheti, hogy engedélyezi az appok letöltését innen: "Appstore és ellenőrzött fejlesztők" (Appstore and identified developers) - ez meg kell, hogy oldja a problémát
OSX 10.7-10.10.5
Letölthető DMG verzió
Javelinm PDF reader 1.01.05 DMG fájl. Nem az aktuális OSX-hez van! Ha szükséges, tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, amikor megnyitja


Apple OSX - korábbi OSX verziók
OSX 10.7-10.12.3 AppStore verzióTelepítse ingyen a Mac AppStore-ból - keresse a JavelinM-et vagy a Javelin reader-t1.01.00 Nem az aktuális OSX-hez: Válassza ki a Mac gépén az AppStore-t, és keresse meg a JavelinM-et vagy a Javelin reader-t.
OSX 10.6Javelin PDF reader1.00.047 DMG fájl. Ha szükséges, tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, amikor megnyitja


Android
5.0 és magasabbTelepítse ingyen a Google Play Áruházból (Javelin3)
3.00.39Válassza ki az Android eszközén az Áruházat, és keresse meg a Javelin3 Reader-t. Vagy kattintson ide
5.0 és magasabb /Kindle Fire/ChromebooksJavelin3 PDF reader3.00.23Töltse le és telepítse. A legtöbb eszközön működik, amelyik támogatja az Android-ot. Nincs rá garancia, hogy a Kindle Fire-on és a Chromebook-on fut!


Apple iOS
9.3 és magasabb
Telepítse ingyen az iPAD/iPhone Áruházból
2.03.00 Válassza ki az iOS eszközén a AppStore-t, és keresse meg a Javelin Reader-t


Az összes Windows-os szoftverünk digitális aláírással rendelkezik (egy Globalsign  bizonyítvánnyal) és bizonyítja, hogy mindegyik vírusmentes. A Norton Antivirus felhasználóknak: amennyiben a vírusirtója nem engedi a letöltést vagy a karanténba helyezi azt, biztosíthatjuk, hogy az egy téves riasztás. Kérjük, értesítse erről a Symantec-et, mint hibát. A hiba kiküszöböléséhez vagy kapcsolja ki a támadó magatartást a Norton-ban (belül és/vagy a SONAR-ban) vagy állítsa vissza a karanténból a Nortonban, vagy használjon egy másik vírusirtót, mint pl. az AVG-t!

Használati útmutatók

A Javelin olvasók használati útmutatója a következő linkekről érhető el:
Javelin3 Windows-hoz