Technikai segítség

A leggyakrabban előforduló kérdések a Javelin olvasóval kapcsolatban, és az arra adott válaszok, megoldások.


Regisztrációs kód aktiválása

Probléma, hibajelzés

 ’Authorization code already used’ hibajelzés (A regisztrációs kódot már használják)


Probléma oka

A kiadványt csak meghatározott számú (általában egy) készüléken lehet aktiválni. Amennyiben ezt a hibajelzést kapja, az a következők miatt következhetett be: a) újratelepítette a számítógépet, b) véletlenül letörölte a dokumentumfájlt a hozzátartozó adatokkal együtt, c) nem mentette el a kiadványt egy állandó mappába (pl. a Dokumentumok könyvtárba valahova), mielőtt megnyitotta volna (Windows és Mac esetén).


Megoldás

A Kiadóval vegye fel a kapcsolatot, és írja le, mi történt. Egy alkalommal a Kiadó újraélesíti a kódot, így az adott eszközre még egyszer lehet aktiválni.


Kapcsolódás az internethez

Probléma, hibajelzés

 ’Internet connection not available’ hibajelzés (Nem lehet az internetre kapcsolódni)


Probléma oka

A regisztrációhoz megfelelő internetes kapcsolat szükséges vezetéken vagy WiFI-n keresztül. Mobilinternet esetén legalább G3/H++ vagy G4 sebesség szükséges. G2 és G3 kapcsolat valószínűleg nem lesz elegendő.
Proxy szerver/tűzfal védi a kommunikációt az aktiváló szerverrel.


Megoldás

Próbáljon meg kapcsolódni a következő linkhez:
https://www.drumlinsecurity.co.uk/Service.asmx
Amennyiben sikerül, de mégsem tudja aktiválni a kódot, az informatikus szakembernek kell szólnia, hogy a tűzfalon keresztül kapcsolódhasson az aktiváló szerverhez, vagy használjon más internetes elérést a regisztráció idejére. Az aktiválás után már nem szükséges internetes kapcsolat a dokumentum megnyitásához.


Nyomtatás

Probléma, hibajelzés

Nem lehet nyomtatni, nyomtatási problémák vannak a dokumentummal


Probléma oka

A kiadványok legtöbbjénél a nyomtatási lehetőség le van tiltva, vagy korlátozva van adott számú oldalra. Amennyiben a kiadvány nyomtatható, a következő okok lehetségesek: a) olyan eszközre próbál meg nyomtatni, amit a szoftver nem fogad el; b) olyan eszközön nyomtat (pl. hálózati nyomtató), amelyik nem kezdi el a nyomtatást azonnal, amint egy oldalt fogadott, akkor lehetséges, hogy azért hiúsul meg, mert túl nagyméretű a fájl, mivel képként küldi a nyomtatóra a szoftver.


Megoldás

a) esetben: próbálja meg még egyszer a nyomtatást, és válassza ki a File/Log file (Fájl/Naplófájl) menüpontot, és küldje el e-mailben a Kiadónak.
b) esetben printer memória gond van. Megoldások: i) nyomtasson kisebb adagokban (max. 50 oldalanként), így kevésbé terheli a memóriát; ii) állítsa át a nyomtatót úgy, hogy az első oldal megérkezése után egyből kezdjen el nyomtatni, ne tárolja el az összes nyomtatandó oldalt a nyomtatás előtt; iii) nyomtasson 300 dpi-vel, ha lehetséges (ez kevesebb memóriát igényel). A Javelin3 Tools (eszközök) menüjében lehet a nyomtatót beállítani; iv) nyomtasson helyi kapcsolódású nyomtatóval. WiFi-s nyomtatóval, vagy szoftveres nyomtatóval (pl. MyPrint) valószínűleg nem működik.


Nem nyitható meg a dokumentum

Probléma, hibajelzés

 ’Background process is running. Please close the this program’ hibajelzés (Háttérfolyamat fut. Kérjük, zárja be  következő programot)


Probléma oka

A háttérben képlopó szoftver fut, és a kiadványban le van tiltva, hogy arról képernyőképet készítsenek.


Megoldás

Kövesse a hibaüzenetben megjelenő utasítást, és kapcsolja ki a háttérben futó képlopó alkalmazást. (Pl. a CTRL+Alt+Del billentyűk egyszerre történő lenyomásával a Feladatkezelőben állítsa le az alkalmazás folyamatát. Mást NE!)


LINUX/UNIX

Nincs natív unixos verziója az olvasónak, de a Javelin3 for Windows-t lehet futtatni egy Windows virtualizáló csomagon keresztül, ha ilyennel rendelkezik.


Látássérültek

Sajnos, a szoftver nem támogatja a szövegfelolvasást, és a DRMZ fájlt sem lehet elmenteni más, szövegfelolvasásra alkalmas formátumba. Egyedül a szöveg nagyítása lehetséges.