Általános szerződési feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a www.e-publishinghouse.com, illetve a www.e-kiado.hu online áruházban történő megrendelés és vásárlás esetén érvényesek.

I. A Szolgáltató

A www.e-publishinghouse.com, illetve a www.e-kiado.hu webáruházat a FaduwArt Bt. üzemelteti (továbbiakban: "Szolgáltató").

Cégnév: FaduwArt Bt.

Székhely: 1029 Budapest, Zsíroshegyi utca 127-129.

Levélcím: 1281 Budapest, Pf. 53.

Adószám: 20959865-2-41

EU adószám: HU20959865

Cégjegyzék szám: 01-06-739901

e-mail cím: info@faduwart.hu

honlap: www.faduwart.hu

Telefon: +3613916863

BKIK azonosítószám: 3942409

Pénzintézeti adatok:

CIB Bank

GIRO: 10700718-47602308-51100005

IBAN: HU26 1070 0718 4760 2308 5110 0005

SWIFT: CIBHHUHB

Tárhelyszolgáltató: Tárhely.eu Kft. (www.tarhely.eu)

II. Általános rendelkezések

Jelen ÁSZF a FaduwArt Bt. a fent említett internetes áruházban (a továbbiakban webáruház) található termékek megvásárlásának jogi feltételeit, a megrendelést leadó vásárló (a továbbiakban Vásárló) és a Szolgáltató jogait és kötelezettségeit szabályozza.

A webáruházban a termék megvásárlására vonatkozó szerződés külön írásba foglalás nélkül, a termék végleges megrendelésének Szolgáltató által történő visszaigazolásával jön létre. Ezt a szerződést a Szolgáltató a megrendelési számon tartja nyilván.

A rendeléssel kapcsolatos tájékoztatást a Szolgáltató elektronikus úton küldi el a Vásárló részére.

Az ÁSZF Vásárló általi előzetes tanulmányozásnak, megismerésnek és elfogadásnak minősül, ha a Vásárló a megrendelését leadja. (A Vásárlónak a vásárlás menete alatt el kell fogadnia az ÁFSZ-t.)

III. A szolgáltatás igénybevétele

Az e-könyvek vásárlása kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.e-publishinghouse.com webáruházban. Szolgáltató nem fogad el rendeléseket telefonon, e-mailen vagy levélben. A rendelésekkel kapcsolatos visszaigazoló e-mailt és PDF nyugtát a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a vásárlók részére. A rendelés leadása előtt a vásárlónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására.

A kézhezvétel időpontja az elektronikus fájl letöltésének ideje.

Amennyiben az elektronikus könyv fájljának letöltése megtörtént, a vásárló nem gyakorolhatja az elállási jogot. (45/2014. Korm. rendelet 29. §.). Az eladó (Szolgáltató) szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak. Ha a megvásárolt e-könyv hibás, azt a Szolgáltató díjmentesen kicseréli, illetve amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló elállhat a vásárlástól.

A FaduwArt Bt. mindent megtesz azért, hogy a webáruházban megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. A nyilvánvalóan téves, rendszerhibából származó 0 vagy 1 Ft-os ár nem minősül ajánlattételre való felhívásnak. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

Az e-könyvek tartalmáért a mindenkori Kiadó felel.

A Vásárló teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került (pl. a fiókjából vásárlást kezdeményeztek). A Vásárló ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

IV. Fizetési módok

A webáruházban bankkártyával, PayPal fiókon keresztül vagy banki átutalással. A webáruház felületén bankkártyaadatokat nem kell megadni, a tranzakciókat a pénzügyi szolgáltatók biztosítják.

A bankkártyás fizetést a CIB Bank rendszere biztosítja, a webáruház átirányítja a CIB Bank felületére.

A PayPal fizetés esetén a Vásárló PayPal fiókjából vagy PayPal Express esetén közvetlenül bankkártyával fizethet a PayPal rendszerén keresztül.

A banki átutalásnál a FaduwArt Bt. CIB Banknál vezetett számlájára kell átutalni a pénzt. Lehetőség van banki fiókban történő befizetésre is. A bankköltséget a Vásárlónak kell állnia külföldről történő átutalásnál, illetve készpénzes bankfióknál történő befizetésnél.

V. Szolgáltatás teljesítése

Az e-könyvek letöltési linkjét, illetve – ha az regisztrációhoz kötött – a regisztrációs kódot a vásárlást követően a vásárláskor megadott e-mail címre küldi a Szolgáltató. A rossz cím megadásából származó kárért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

PayPal, PayPal Express és bankkártyás fizetés esetén a rendszer automatikusan, a vásárlást követő néhány percen belül teljesíti a megrendelést.

Átutalással történő vásárlás esetén a megrendelés feldolgozása manuálisan történik, az összeg beérkezése után. Ez akár 1-3 napot is jelenthet.

A számlát a termék rendelkezésre bocsátása után e-mailben küldi el a Szolgáltató a Vevő részére. (Amennyiben a termék ingyenes, természetesen számlát nem állít ki a rendszer.)

VI. A Vásárló felelőssége

Az összes, a webáruházban megvásárolható termék (e-könyv) szerzői jog védelme alatt áll, illegális használata, másolása, bármilyen formában történő terjesztése, a kód esetleges visszafejtése, a korlátozások illegális feloldása, képernyőkép készítése tilos. Ezek megsértése bűncselekménynek minősül. Ebben az esetben a Szolgáltató megszüntetheti a Vásárló felhasználói fiókját, és jogosult a Vásárló regisztrációjának felfüggesztésére vagy törlésére. Amennyiben a jogsértés miatt eljárás indul, a Szolgáltató a regisztráció során tudomására jutott, Vásárlóra vonatkozó adatokat az eljáró szerveknek az adott eljárásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően átadhatja.

VII. Az e-könyvek típusaival kapcsolatos tudnivalók

Az e-könyveket típustól függően lehet digitális eszközökön olvasni. Általában minden kiadvány megnyitható Windows 8+, MAC, iOS és Android rendszeren. Windows Phone mobilrendszerre nem mindegyik alkalmas.

DRMZ: csak a Javelin olvasóval lehet megnyitni, online regisztrációhoz kötött. Regisztrációs kódot kap a Vásárló. (Nem Windows Phone kompatibilis.)

PDF: bármilyen pdf olvasóval megnyitható, pl. Acrobat Reader, Javelin

MOBI: az Amazon Kindle eszközein, illetve Kindle alkalmazással lehet megnyitni, amit Android készülék esetén a Google Play Áruházban, Windows rendszer esetén a Windows Áruházban, iOS rendszer esetén az AppStore-ból lehet beszerezni.

EPUB: bármilyen EPUB olvasóval megnyitható, pl. Kotobee Reader. Android készülék esetén a Google Play Áruházban, Windows rendszer esetén a Windows Áruházban, iOS rendszer esetén az AppStore-ból lehet beszerezni.

DOC, DOCX: MS Word, illetve ezzel kompatibilis szerkesztővel

HTML: webböngészővel nyitható meg, pl. Chrome, FireFox.

KPUB: KPUB Reader olvasóval nyitható meg. Android készülék esetén a Google Play Áruházban, Windows rendszer esetén a Windows Áruházban, iOS rendszer esetén az AppStore-ból lehet beszerezni.

VIII. Egyéb rendelkezések

A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, amelyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

A webáruházban regisztrált Vásárlókat a Szolgáltató saját nyilvántartásába is felvezeti (számlakiállítási és -megőrzési kötelezettség áll fenn). Jelen szerződési feltételek elfogadásával a Vásárló hozzájárul ahhoz, hogy az adataikat a Szolgáltató kezelje. A Szolgáltató harmadik fél részére a webáruházban megadott adatokat nem adja át, kivéve az adatfeldolgozókat (számlázóprogram üzemeltetője és a könyvelőcég).

Amennyiben a Vásárló feliratkozott a hírlevélre, a Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a Vásárló a regisztrációkor vagy máskor megadott adatok valósak, illetőleg helytállóak. A Vásárló ezt az önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a Vásárló részére több hírlevelet, illetve egyéb reklámlevelet nem küld, továbbá törli az adatait a hírlevélre feliratkozottak közül. Az adatok kezeléséről részletesen az Adatvédelem részben olvashat.

A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a látogatók álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. A Szolgáltató fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények törlésére.

IX. Záró rendelkezések

Fogyasztói panaszügyintézés írásban történik az ügyfélszolgálaton keresztül, az info@faduwart.hu címen, valamint levélben a FaduwArt Bt., 1281 Budapest, Pf. 53. címen.

A Szolgáltatóval szemben felmerülő vitás ügyek (fogyasztói jogvita) egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Budapesti Békéltető Testület (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.)

Jelen szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal.

Hatályos: 2017. január 1-től visszavonásig és/vagy módosításáig. Rendelkezéseit csak a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni, korábbi szerződésekre a hatályba lépést megelőző általános szerződési feltételek rendelkezései az irányadóak.